ZMĚNIT MÍSTO

Tropická bouře Norbert zesílila na hurikán

04.09.2014

Miami 4. září (ČTK) - Tropická bouře Norbert v Tichém oceánu v noci na dnešek zesílila na hurikán. Dvě hodiny po půlnoci se hurikán nacházel zhruba 340 kilometrů od nejjižnějšího cípu mexického poloostrova Baja California a k pevnině by se měl přiblížit ještě dnes. Oznámilo to americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Hurikán míří západním až severozápadním směrem rychlostí 13 kilometrů za hodinu a očekává se, že se ještě dnes přiblíží k jižnímu cípu poloostrova. Nejpozději v pátek by se pak mohl hurikán přehnat kolem oblíbeného letoviska Los Cabos. Hurikán doprovázejí větry o rychlosti 120 kilometrů v hodině a silné deště. Podle weather.com je Norbert letos již devátým hurikánem v oblasti východního Pacifiku.
Ve středu severovýchodní oblast Mexika zasáhla tropická bouře Dolly. Poškodila několik ulic a domů v přístavním městě Veracruz a úřady v některých oblastech nařídily preventivně uzavřít školy. Před přechodem přes hory ve vnitrozemí se však bouře rozptýlila, napsaly agentury AP a Reuters.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu