ZMĚNIT MÍSTO

Při srážce 150 aut v Nizozemsku zahynuli dva lidé

16.09.2014

Amsterodam 16. září (ČTK) - Nejméně dva mrtvé a 26 zraněných si vyžádala dnešní nehoda asi 150 vozidel, která se srazila na dálnici v Nizozemsku. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

Auta do sebe postupně narazila v ranní dopravní špičce v obou směrech dálnice A58 u obce Heinkenszand v západní provincii Zeeland.
"(V úterý) ráno došlo krátce po 8:00 SELČ kvůli husté mlze k několika dopravním nehodám," řekl agentuře AFP mluvčí záchranných služeb zmíněné provincie Hans Hubregtse. "Neštěstí postihlo minimálně 150 automobilů," dodal.
Záchranáři později na Twitteru oznámili, že dvě osoby při nehodě zahynuly. "Rovněž zde utrpělo 26 lidí zranění, z toho někteří vážná," dodala mluvčí místní policie Esther Bootová. Na místo bylo vysláno 50 sanitek a vrtulník záchranné služby.
Zdravotníci ze sanitek procházeli pěšky mezi vozidly a odnášeli zraněné, protože silnice byla zablokována, sdělila nizozemská média.
Svědkové vypověděli, že někteří řidiči jeli po dálnici rychlostí až 130 kilometrů v hodině bez rozsvícených světel. "Nebylo vidět ani na 50 metrů, a přece se našli lidé, kteří vás předjížděli takovouto rychlosti," postěžoval si jeden ze svědků.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu