ZMĚNIT MÍSTO

Záchranáři v Pákistánu evakuovali kvůli záplavám 50.000 lidí

21.09.2014

Islámábád 20. září (ČTK) - Záchranáři na lodích a ve vrtulnících evakuovali na jihu Pákistánu na 50.000 lidí, které uvěznily mohutné záplavy. Oznámila to dnes pákistánská Národní agentura pro zvládání katastrof. Za posledních 24 hodin přišly ve východní provincii Paňdžáb v důsledku velké vody o život nejméně dvě desítky lidí. Celková bilance obětí se tak vyšplhala na 346.

Jak uvedla pákistánská agentura, záplavy způsobily v Paňdžábu obrovský chaos, nyní se velká voda přesouvá do odlehlých oblastí provincie Sindh. Tam prý zatím nedošlo k žádným úmrtím.
Dalších 200 lidí povodně zabily již předtím v indické části Kašmíru, odkud velká voda postupovala směrem na jih, uvedla agentura AP. Statisíce lidí tam rovněž zůstaly odříznuty od světa. Ačkoli v Indii v posledních dnech voda již opadla, záchranáři tam nadále měli plné ruce práce. V oblasti byl totiž nedostatek vody, nemocnice byly přeplněné a hrozilo šíření infekčních chorob.
Pákistán zažívá smrtící povodně spojené s monzuny už čtvrtý rok po sobě. V roce 2010 si nejhorší záplavy v dějinách Pákistánu vyžádaly téměř 1800 obětí a zasáhly 21 milionů lidí, což vyvolalo rozsáhlou humanitární krizi.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu