ZMĚNIT MÍSTO

Ničivý tajfun Phanfone zasáhl střed Japonska

06.10.2014

Tokio 6. října (ČTK) - Ničivý tajfun Phanfone dnes ráno podle očekávání zasáhl hlavní japonský ostrov Honšú ve středu Japonska. Blíží se k Tokiu. Uvedla to tamní meteorologická služba. Předtím tajfun sužoval jih země, kde zabil nejméně jednu osobu.

Živel provázený silnými vichry a lijáky se dnes v 8:30 místního času (1:30 SELČ) nacházel asi 200 kilometrů od japonské metropole. Zdroje neuvedly, jakou rychlostí se tajfun nyní pohybuje. Úřady pro region v okolí Tokia vydaly varování i před možnými sesuvy podmáčené půdy.
Tento 18. tajfun bouřkové sezóny v oblasti již kromě jiného vedl ke zrušení stovek letů, přerušil pátrací operaci na vrcholu sopky Ontake, která nedávno náhle vybuchla a zabila nejméně 51 lidí, a přiměl některé podniky k přerušení výroby.
Na ostrově Okinawa po sobě tajfun zanechal jednu oběť. Podle japonské pobřežní stráže vysoké vlny v neděli spláchli tři členy amerického vojenského letectva. Jeden z nich byl nalezen mrtvý, další dva se pohřešují. Zraněno bylo několik osob na ostrově Kjúšú. Tisíce domácností se kvůli tajfunu ocitlo bez proudu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu