ZMĚNIT MÍSTO

Tajfun Vongfong zranil v Japonsku 28 lidí

12.10.2014

Tokio 12. října (ČTK) - Nejméně 28 lidí bylo v Japonsku zraněno a 150.000 dalších dostalo příkaz k evakuaci kvůli tajfunu Vongfong, který by podle místních úřadů měl být nejsilnější bouří, jež v letošním roce zasáhne souostroví. Informovala o tom dnes agentura AP.

Tajfun, který doprovází vichr dosahující rychlosti 178 kilometrů v hodině a také husté lijáky, se dnes přehnal kolem jihojaponského ostrova Okinawa a zamířil severovýchodně k ostrovu Kjúšú, kde je očekáván v pondělí.
Živel si vynutil zrušení letů na ostrově Okinawa a také zastavení provozu vysokorychlostních vlaků šinkanzen. Silný vítr porážel stromy a sloupy elektrického vedení, což zanechalo 20.000 domácností na Okinawě bez proudu. Úřady vydaly varování před sesuvy bahna, záplavami, větrnými poryvy a vzedmutými mořskými vlnami.
Vongfong je již druhým tajfunem, který zasáhl Japonsko během jediného týdne. Tajfun Phanfone předtím zabil v zemi devět lidí, mezi nimiž jsou také tři američtí vojáci ze základny na ostrově Okinawa, které spláchly mořské vlny, když se fotografovali.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu