ZMĚNIT MÍSTO

V D. Věstonicích je už v provozu provizorní silnice do Pavlova

14.10.2014

Dolní Věstonice (Břeclavsko) 14. října (ČTK) - V Dolních Věstonicích na Břeclavsku už mohou řidiči využívat zhruba 2,5 kilometru dlouhou provizorní silnici, která spojuje obec s nedalekým Pavlovem. Dočasně nahrazuje krajskou silnici, která musela být v polovině září uzavřena, protože se pod ní sesunul svah. ČTK to dnes řekl za dodavatele stavby Pavel Vacek.

Silnice bude v provozu přibližně půl roku, do doby, než se podaří zpevnit svah, na němž stojí krajská cesta. Provizorní komunikace do Pavlova vzniká za 2,3 milionu z bývalé polní cesty. Projekt uhradil ze svého rozpočtu Jihomoravský kraj.
"Silnice je z jedné třetiny hotova. Na zbytku je nutné položit druhý povrch, což bude hotovo do listopadu. Silnice je v provozu s občasnými denními až dvoudenními přestávkami," uvedl Vacek.
Po uzavření krajské silnice museli lidé cestující z Dolních Věstonic do Břeclavi jet po jedenáctikilometrové objížďce.
Sesuvy půdy postihly Břeclavsko v polovině září po vydatných deštích. V Dolních Věstonicích, Pavlově, Strachotíně a Bulharech od té doby platí stav nebezpečí. Nejsložitější je nyní situace v Bulharech, kde hasiči zpevňují svah nad řekou Dyjí, na němž stojí 14 rodinných domů. Na svah navážejí stovky tun lomového kamene. Kdy práce skončí, zatím nelze odhadnout.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu